Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از ۱۵ سال رکورد حسین رضازاده، ملی پوش دسته فوق سنگین تیم ملی وزنه برداری، به دست یک وزنه بردار گرجستانی شکسته شد. حالا عنوان قوی‌ترین مرد دنیا را از دست دادیم و در این سال‌ها به جای ساختن یک ورزشکاری که بتواند این عنوان را برای ایران نگه دارد بیشتر شاهد اوج گیری تالاخادزه بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان وزنه بردار ۲۶ ساله‌ای که در رقابت‌های جهانی وقتی رکورد رضازاده را می‌زد، نماینده ایران اختلاف معنادار ۶۴ کیلویی با او داشت.

بعد از رکوردشکنی‌های رضازاده، ملی پوشان زیادی به جای او وارد تیم ملی شدند و دوران وزنه برداران فوق سنگین ایران پس از سال ۲۰۰۴ با فراز و فرود‌هایی همراه شد. دورانی که هیچگاه به رکودشکنی مجدد منجر نشد. گاهی دوپینگ، گاهی یک سانحه رانندگی و گاهی هم بی تدبیری مدیران ورزشی نگذاشت عنوان قوی‌ترین مرد دنیا برای ایران باقی بماند.

رضازاده و دوران غرور ورزش ایران در وزنه برداری

کسی که مدال طلای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی و ۲۰۰۴ آتن را از آن خود کرد و سال‌ها خیال ایرانی‌ها را در رقابت‌های المپیک و آسیایی راحت می‌کرد. چهره خندان این ورزشکار اردبیلی زیر وزنه‌هایی که هر یک رکوردی جدید به حساب می‌آمد، یکی از ماندگارترین تصاویر تاریخ ورزش ایران خواهد بود. قهرمان شدن رضازاده، عادتی برای ورزش دوستان بود و روزی که اعلام شد او نمی‌تواند در رقابت‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن شرکت کند، اولین شوک به وزنه برداری، مدال طلا و رکورد‌های افسانه‌ای وارد شد.

بیشتر بخوانید:  رضازاده: دوست داشتم که یک ایرانی رکوردم را بزند/ مسئولان هوای وزنه برداران را داشته باشند

رضازاده در پکن شرکت نکرد و تیم ملی وزنه برداری ایران این آوردگاه را دست خالی به پایان رساند.

رشید شریفی؛ اولین جانشین رضازاده

همان سالی که مشخص شد رضازاده نمی‌تواند در المپیک حاضر شود، وزنه بردار ۲۴ ساله‌ای به نام رشید شریفی در دسته فوق سنگین مدال طلای قهرمانی آسیا در ژاپن را کسب کرد. سپس شریفی به جای قوی‌ترین مرد دنیا عازم سرزمین اژد‌ها شد، اما خبری از مدال و رکوردشکنی در چین نبود. وقتی همه درباره حمایت کردن از شریفی صحبت می‌کردند تا بتواند در آینده و با توجه به سن و سال مناسبش جانشینی برای رضازاده باشد، ناگهان آزمایش دوپینگ این وزنه بردار اصفهانی مثبت اعلام شد. شریفی ۴ سال از ورزش حرفه‌ای دور ماند و پس از بازگشت به دنیای قهرمانی فقط یک مدال قهرمانی آسیا به کارنامه خود اضافه کرد بعد از آن هم دوباره از صحنه محو شد.

سعید علی‌حسینی؛ رفت و برگشت‌های بی نتیجه

هنوز به ۲۲ سالگی نرسیده بود که او هم به دلیل دوپینگ مجبور به دوری از عرصه حرفه‌ای شد. البته موضوع علی‌حسینی از داستان رشید شریفی پیچیده‌تر بود و این وزنه بردار اردبیلی دیگران را در دوپینگش مقصر می‌دانست. علی حسینی که می‌توانست در سال‌های جوانی خود به رکورد رضازاده حمله کند، برای بازگشت به وزنه برداری حرفه‌ای ۷ سال صبر کرد. علی حسینی به وزنه برداری بازگشت، اما زمان بازگشت او به وزنه برداری با لاشا تالاخادزه همزمان شد و در بازی‌های جهانی آمریکا پس از این ورزشکار گرجستانی در جایگاه دوم جهان ایستاد.   

بیشتر بخوانید: علی حسینی: به خاطر درمان آسیب دیدگی نتواستم در اردوی تیم ملی حاضر شوم سانحه رانندگی و خداحافظی از ورزش حرفه‌ای

وقتی بهادر مولایی از اردوی تیم ملی برای شرکت در المپیک ریو خط خورد و با ناراحتی تهران را به مقصد شمال ترک می‌کرد، با یک سانحه شدید رانندگی روبرو شد. مولایی که اعتقاد داشت به ناحق از تیم ملی خط خورده و از راهیابی به المپیک ۲۰۱۶ ریو بازمانده است، در جاده هراز و در حین رانندگی با خودرو شخصی به همراه پدر و پدربزرگش با یک نیسان تصاف کرد. مولایی در این حادثه، به دلیل شدت جراحات وارد شده پدربزرگ ۷۴ ساله خود را از دست داد. اتفاقی که باعث شد او در ۲۴ سالگی ورزش حرفه‌ای را کنار بگذارد و یکی دیگر از امید‌هایی که برای رسیدن به رکورد رضازاده وجود داشت، از بین برود.

بهداد سلیمی؛ طلایی، اما ناکام در رکوردزنی

در این سال‌ها هیچ وزنه برداری به اندازه بهداد سلیمی نتوانست جای رضازاده را برای وزنه برداری ایران پر کند. کسی که یک مدال طلای المپیک، ۲ طلای جهانی و ۶ طلای آسیایی به دست آورد و بهترین رکورد دوضرب خود را ۲۵۵ کیلوگرم به ثبت رساند. سلیمی در المپیک ۲۰۱۶ ریو هم آماده بود تا مدال طلا را از آن خود کند و به این ترتیب در کنار رضازاده با ۲ مدال طلای المپیک قرار بگیرد، اما هیئت ژوری هیچ یک از حرکات یک ضرب او را قبول نکرد تا وداعی تلخ با این دوره از رقابت‌ها داشته باشد. بهداد که در دوران حرفه‌ای خود اختلافاتی با رضازاده و کوروش باقری، سرمربی وقت تیم ملی وزنه برداری داشت، در آخرین آوردگاه جهانی خود پایین‌تر از تالاخادزه و علی حسینی قرار گرفت تا قبل از آن که به ۳۰ سالگی برسد، وزنه زدن را با مربیگری عوض کند.

بیشتر بخوانید:   یک وزنه‌بردار آماده را به خاطر رستمی از تیم ملی کنار گذاشتیم/ امیدوارم جوانان احترام به بزرگتر را از علی‌حسینی یاد نگیرند

تالاخادزه و اختلافی ۶۴ کیلویی با ایرانی ها

اما در رقابت‌های جهانی وزنه برداری تایلند، تالاخادزه گرجستانی در دسته فوق سنگین و در حرکت دوضرب وزنه ۲۶۴ کیلویی را مهار کرد و به این ترتیب نیم کیلوگرم رکورد حسین رضازاده را جابجا کرد. جایی که علی داوودی یکی از ۲ نماینده ایران، در این دسته و در مجموع اختلافی ۶۴ کیلویی با تالاخادزه داشت. این روز‌ها همه از پس گرفتن رکورد رضازاده توسط یک ایرانی صحبت می‌کنند، اما با شرایط موجود و آمادگی و شرایط سنی تالاخادزه، شاید برای پس گرفتن عنوان قوی‌ترین مرد دنیا باید چند سالی صبر کنیم.  

بیشتر بخوانید: براری: شرایط تیم ملی وزنه‌برداری خوب نیست/ کادر فنی اشتباهاتش را قبول نمی‌کند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار ورزشی فدراسیون وزنه برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۷۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!

به گزارش خبرنگار مهر، کاروان ورزش ایران برای بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس زمانی شکل گرفت که تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران ازحضور در مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان اسلوونی و قهرمانی در آن رقابت ها، اولین سهمیه ورزش جانبازان وتوان یابان ایران برای این بازی ها را کسب کرد.

گلبال هم آخرین رشته ای بود که وارد این کاروان شد. البته سهمیه تیم ملی گلبال ایران آبان سال گذشته با قهرمانی در مسابقات آسیا پاسفیک به دست آمد اما همین چند روز پیش بود که مسئولان کمیته ملی پارالمپیک بر اساس بررسی های انجام شده در راستای سیاست کیفی گرایی خود، با اعزام این تیم به پاریس موافقت کردند.پ

بدین ترتیب گلبال به عنوان دومین رشته تیمی وارد کاروان ورزش ایران شد در حالیکه پیش از آن ورش جانبازان و توان یابان ایران در سایر رشته ها صاحب سهمیه های انفرادی شده بودند.

ترکیب کاروان ایران برای المپیک پاریس تا به امروز: ۳۸ سهمیه شامل ۲۵ سهمیه مردان و ۱۳ سهمیه بانوان در ۸ رشته

۳۸ سهمیه در ۸ رشته

در مجموع تا به امروز ۳۸ سهمیه بازی های پارالمپیک پاریس از آنِ ورزش جانبازان وتوان یابان ایران شده است. این سهمیه ها در ۸ رشته پارادوومیدانی، پاراتیراندازی، پاراتیروکمان، پاراشنا و پاراتکواندو (انفرادی) و والیبال نشسته و گلبال (تیمی) به دست آمده است.

از مجموع این سهمیه ها، ۲۵ سهمیه در بخش مردان و ۱۳ سهیمه در بخش بانوان است.

وضعیت کاروان ایران برای حضور در بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس به این شرح است:

پارادوومیدانی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۱۶ سهمیه (۳ سهمیه دربخش بانوان و ۱۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان - فرانسه
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: مهدی اولاد ( ۲ سهمیه پرتاب وزنه و دیسک)، علی پیروج ( نیزه)، سجاد نیک پرست (نیزه)، سعید افروز (نیزه)، علیرضا مختاری (وزنه)، رشید مسجدی (وزنه)، الناز دارابیان (دیسک)، الهام صالحی (وزنه)، هاشمیه متقیان _نیزه)، امان اله پاپی (نیزه)، امیر خسروانی (پرش طول)، علی اصغر جوانمردی (وزنه) یاسین خسروانی (وزنه) هادی کائیدی (وزنه) سجاد محمدیان (وزنه) و صادق بیت سیاح (نیزه)

پاراتیراندازی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۶ سهمیه (۵ سهمیه در بخش بانوان و یک سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و بازی های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: نسرین شاهیP۲، زهرا غلامزاده R۹ و سید محمد رضا میرشفیعیP۴ ( امارات) همراه با فائزه احمدیP۴ ، ساره جوانمردی P۲، رقیه شجاعیR۲ (هانگژو)

پاراتیروکمان

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۷ سهمیه (۳ سهمیه در بخش بانوان و ۴ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و تورنمنت انتخابی جهان
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: هادی نوری، علی سینا منشازاده، فرزانه عسگری و مریم یاورپور (کامپوند) محمد رضا عرب عامری و سمیه رحیمی (ریکرو)- (امارات)، غلامرضا رحیمی (ریکرو) - (تورنمنت جهانی)

پاراتکواندو
* تعداد سهمیه های کسب شده: ۵ سهمیه (۲ سهمیه در بخش بانوان و ۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی و انتخابی منطقه آسیا
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: سعید صادقیان پور (۶۳- کیلو)، علیرضا بخت ( ۸۰- کیلو)، حامد حق شناس ( ۸۰+ کیلو)، مریم عبداله پور ( ۴۷- کیلو) - (رنکینگ)، آیلار جامی(۵۲کیلو) -(انتخابی منطقه آسیا)

پاراشنا

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۲ سهمیه (هر دو سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: شاهین ایزدیار و سینا ضیغمی نژاد

والیبال نشسته

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهانی بوسنی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

گلبال

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه:مسابقات ۲۰۲۳ قهرمانی اسیا پاسفیک - هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

به جز پاروزنه برداری و پاراتنیس روی میز، سهمیه پارالمپیک در سایر رشته ها به کشور اختصاص پیدا می کنه نه ورزشکار

مسافران منتظر در کاروان پارالمپیک

به گزارش خبرنگار مهر، بر خلاف المپیک و شیوه توزیع سهمیه برای این بازی ها، سهمیه های توزیعی برای بازی های پارالمپیک به کشور اختصاص پیدا می کند نه ورزشکار؛ در واقع تنها در دو رشته پاراوزنه برداری و پاراتنیس روی میز است که ورزشکار صاحب سهمیه می شود. در سایر رشته سهمیه از طریق ورزشکار برای کشور ثبت می شود. همین مسئله وضعیت ورزشکاران صاحب سهمیه برای اعزام را مبهم کرده است.

در رشته های والیبال نشسته و گلبال که ترکیب تیم اعزامی باید از طریق سرمربی و براساس فهرست اولیه اعلام شده، مشخص شود. در سایر رشته ها هم ارزیابی مسئولان بر مبنای رکوردگیری ها یا عملکرد در مسابقات مختلف، مبنای تعیین ورزشکار اعزامی قرار می گیرد. چه بسا ورزشکاری با وجود کسب سهمیه نتواند مجوز اعزام بگیرد و ورزشکاری که اصلا در کسب سهمیه نقشی نداشته، جایگزین او در ترکیب کاروان ایران شود.

سهمیه های جدید پشت درِ کاروان پارالمپیک

هفدهمین دوره بازی های پارالمپیک ۸ تا ۱۷ شهریور در پاریس برگزار می شود. در فاصله چهار ماهه تا این بازی ها، ورزش جانبازان و توان یابان ایران فرصت دارد تا در رشته هایی مانند پاراوزنه برداری صاحب سهمیه های جدید شود. در پارادوومیدانی هم احتمال کسب سهمیه دوباره وجود دارد. در پاراکانو و پاراجودو هم سهمیه هایی حاصل شده که هنوز اعلام رسمی نشده است اما می توان روی آنها برای اضافه شدن به ترکیب کاروان ایران حساب کرد.

در این میان بسکتبال با ویلچر مردان و والیبال نشسته بانوان هم رشته هایی بودند که امید به کسب سهمیه تیمی در مورد آنها وجود داشت اما تیم های اعزامی ایران به میادین انتخابی نتوانستند از فرصت، استفاده لازم برای پارالمپیکی شدن را ببرند.

کد خبر 6094199 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!
  • مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی دختران کشور در همدان
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • نکونام: حضور یک نفر در استقلال باعث افتخار است | نمی‌توانند به من بگویند همیشه بیا
  • غول خفته والیبال جهان علیه معجزه ایران!
  • وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند
  • زمانی که پرچم کشورم را میان تماشاگران می‌بینم، بسیار افتخار می‌کنم
  • غول دوم در راه رویای غیرممکن ایران: قهرمان جهان!
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌ برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟