Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@10:34:49 GMT

مجسمه‌ام را که دیدم، شوکه شدم!

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۴۰۵۹

مجسمه‌ام را که دیدم، شوکه شدم!

سلیمی از روزی گفت که به خاطر حسین رضازاده وزنه‌بردار شد و در نهایت در اندونزی سجده شکر کرد و گفت خداحافظ. او حرف‌های زیادی در سینه دارد. برای گفت‌و‌گو با بهداد سلیمی شاید یکی‌دو ساعت کافی نباشد. اگر بخواهی همه اسراری که در سینه‌اش هست را بدانی باید ساعت‌ها کنارش بنشینی، او حرف بزند و شما شنونده باشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اصلا از چه زمانی به وزنه‌برداری علاقه‌مند شدی؟

المپیک سیدنی من 10 ساله بودم. آن زمان از همه بیشتر وزنه‌زدن‌های حسین رضازاده را یادم می‌آید. بیشتر به خاطر او بود که وزنه‌بردار شدم. البته حسین توکلی هم الگوی من بود. یادم هست روزی که برای تمرین آمد قائمشهر کلی انگیزه پیدا کردم.

در چشم به‌هم‌ زدنی 18 سال گذشت. بازی‌های آسیایی جاکارتا و خداحافظی بهداد از وزنه‌برداری...
تحت فشار زیادی بودم. مصدومیت عذابم می‌داد. حتی همسرم هم خبر نداشت که می‌خواهم خداحافظی کنم. آسیب دیدگی بدجور فشار می‌آورد و چه خوب شد که با مدال دوران قهرمانی‌ام به پایان رسید.

یک خداحافظی همراه با اشک...

خاطره جالبی دارم از آن روز. من از قبل برنامه ریخته بودم کفش‌هایم را در بیاورم و تخته را ببوسم. اما دیدم قبل از من اکبر خورشیدی و علی جباری در حال سجده هستند. مانده بودم چه کار کنم.گفتم شما اینجا چه کار می‌کنید؟ گفتند آمده‌ایم در سخت‌ترین لحظه زندگی‌ات تنها نباشی! البته به من لطف داشتند اما باعث شد حتی یک عکس تکی خوب هم از لحظه خداحافظی‌ام نداشته باشم (با خنده)

می‌خواهم این سوال را بدون هیچ فیلتری پاسخ بدهی.حسین رضازاده واقعا دوست نداشت رکوردش را بشکنی؟

باور کنید هنوز هم این سوال را از من می‌پرسند.آخرین بار همین یکی دو روز قبل بود، اما انصافا این طور نبود.رضازاده اتفاقا من را کمک هم می‌کرد.چه زمانی که مربی بود و چه زمانی که رئیس فدراسیون. من بارها از حسین رضازاده بابت شکستن رکوردهایش در تمرین پاداش گرفتم. البته این پاداش برای همه کسانی بود که رکورد‌شکنی می‌کردند اما آن زمان فقط من این کار را می‌کردم.

از حسین رضازاده خاطره نداری؟

سال 2011 بود. در اردو ما ماساژور و فیزیوتراپ نداشتیم. کوروش باقری هم می‌گفت باید رضازاده موافقت کند. یک روز حاج‌حسین را دیدیم. به او گفتیم حاجی ما داریم آسیب می‌بینیم. بدن‌های‌مان خسته است و ...که حاجی گفت: «فیزیوتراپ که به درد شما نمی‌خورد اما گفتم یک ماساژور بیاورند که اسید لاستیک بدنتون درست بشه!»

می‌رسیم به تالاخادزه؛ فوق‌ستاره گرجستانی دسته فوق‌سنگین. واقعا مثل غول است این وزنه‌بردار...

در وزنه‌برداری 30 درصد به قدرت و زور بر می‌گردد و 70درصد به ذهن‌باز و تکنیک. تالاخادزه هم ذهن خوبی دارد و هم تکنیکش بی‌نظیر است. البته قدرت بدنی او هم بالاست و همه اینها کمک کرده تا رکوردهای دنیا را یکی پس از دیگری بزند.

رقابت تو و تالا‌خادزه در المپیک ریو تاریخی‌ترین رقابت فوق‌سنگین‌ها در المپیک بود. سابقه نداشته سه بار رکورد دنیا شکسته شود.

خب وقتی رکورد من را زد خیلی ناراحت شده بودم.عصبانی هم بودم.215 را که زد، به رکورد 216 حمله کردم و خدا را شکر این وزنه را زدم.

و بعد آن اتفاق‌هایی که در حرکت دو ضرب افتاد...

آن زمان یکی از مسؤولان کمیته‌ملی المپیک به من گفت شب قبل از مسابقه جلسه‌ای چند ساعته با تاماش آیان داشتیم.به او گفتیم که اجازه بدهید بهداد سلیمی کار خودش را بکند اما آیان قبول نکرد . ورزش برد و باخت دارد اما دست‌های کثیف پشت‌پرده هنوز هم مرا اذیت می‌کنند که اجازه ندادند مدال دیگری در المپیک بگیرم. هنوز هم دارم حسرت می‌خورم.

به نظرت علی داوودی می‌تواند رکورد تالاخازده را بشکند؟

سوال سختی است و بستگی به خیلی شرایط دارد. داوودی ازلحاظ فیزیکی توان رسیدن به آن رکوردها رادارد. البته فقط داشتن ظرفیت کافی نیست و درست تمرین کردن وحرفه‌ای زندگی کردن هم می‌تواند تاثیرگذارباشد. چندین بار به داودی گفته‌ام در تمریناتش ضعف‌هایی می‌بینم که باید آن ضعف‌ها را از بین ببرد. بزرگترین ضعف علی این است که در تمرین زیاد وزنه می‌اندازد و اعتمادبه نفس زدن آن وزنه را در مسابقه ندارد. برای افزایش اعتماد به نفس باید تعداد زدن‌های آن وزنه بیشتر از انداختنش باشد.

اگر به عقب برگردیم کدام مورد حاشیه‌ای را از زندگی‌ات حذف می‌کنی؟

من کلا زیاد اهل حاشیه نبودم اما از اتفاقات سال 2012 و اختلاف با کوروش باقری خیلی آسیب دیدم. نباید اجازه می‌دادیم آن اتفاق‌های تلخ رقم بخورد.

در گیرودار آن اختلافات بود که کوروش باقری به دلیل ناراحتی قلبی راهی بیمارستان شد. وقتی این خبر را شنیدی واکنشت چه بود؟

واقعا از ته دل ناراحت شدم.آن زمان اردوی اخراجی‌ها در ساری برپا بود. ما در اردو بودیم که خبر رسید این اتفاق برای کوروش باقری افتاده است. هر بار هم که خبر جدیدتری از وضعیت سلامت و جسمانی کوروش باقری می‌آمد ما بیشتر ناراحت می‌شدیم.خدا را شکر این اتفاق ختم به خیر شد.

این روزها رونمایی از تندیس حسین توکلی حسابی سروصدا کرده چون شباهت چندانی به او ندارد. البته تندیس خود تو هم در موزه کمیته‌ملی المپیک اصلا شبیه تو نیست. در این باره چه نظری داری؟

آن زمان من را کاملا در گچ کرده بودند و فقط سوراخ‌های بینی‌ام بیرون بود.حتی می‌گفتند ریش‌هایت را هم دقیق مثل خودت در می‌آوریم. من هم گفتم خب این‌ها حرفه‌ای هستند لابد. وقتی مجسمه را دیدم شوکه شدم.گفتم شما این همه من را اذیت کردید ته ماجرا شد این؟ البته نفس کار قشنگ است.

شنیدم یک خاطره هم از بازی بارسلونا داری.

من عاشق بارسلونا هستم. یک بار در بارسلون بودم و بلیت بازی بارسلونا و ختافه را خریدم که با نتیجه صفر- صفر تمام شد. بعد از بازی جست‌وجو کردم و دیدم که از 4 سال قبل تا آن زمان بارسلونا در خانه با هیچ تیمی صفر-صفر نکرده بود. گفتم این هم از شانس ماست.بعد که برگشتم ایران، بارسلونا در بازی بعدی‌اش 6 گل زد.

رضا پورعالی - ورزش / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بهداد سلیمی حسین رضازاده تالاخادزه حسین رضازاده کوروش باقری آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!

به گزارش خبرنگار مهر، کاروان ورزش ایران برای بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس زمانی شکل گرفت که تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران ازحضور در مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان اسلوونی و قهرمانی در آن رقابت ها، اولین سهمیه ورزش جانبازان وتوان یابان ایران برای این بازی ها را کسب کرد.

گلبال هم آخرین رشته ای بود که وارد این کاروان شد. البته سهمیه تیم ملی گلبال ایران آبان سال گذشته با قهرمانی در مسابقات آسیا پاسفیک به دست آمد اما همین چند روز پیش بود که مسئولان کمیته ملی پارالمپیک بر اساس بررسی های انجام شده در راستای سیاست کیفی گرایی خود، با اعزام این تیم به پاریس موافقت کردند.پ

بدین ترتیب گلبال به عنوان دومین رشته تیمی وارد کاروان ورزش ایران شد در حالیکه پیش از آن ورش جانبازان و توان یابان ایران در سایر رشته ها صاحب سهمیه های انفرادی شده بودند.

ترکیب کاروان ایران برای المپیک پاریس تا به امروز: ۳۸ سهمیه شامل ۲۵ سهمیه مردان و ۱۳ سهمیه بانوان در ۸ رشته

۳۸ سهمیه در ۸ رشته

در مجموع تا به امروز ۳۸ سهمیه بازی های پارالمپیک پاریس از آنِ ورزش جانبازان وتوان یابان ایران شده است. این سهمیه ها در ۸ رشته پارادوومیدانی، پاراتیراندازی، پاراتیروکمان، پاراشنا و پاراتکواندو (انفرادی) و والیبال نشسته و گلبال (تیمی) به دست آمده است.

از مجموع این سهمیه ها، ۲۵ سهمیه در بخش مردان و ۱۳ سهیمه در بخش بانوان است.

وضعیت کاروان ایران برای حضور در بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس به این شرح است:

پارادوومیدانی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۱۶ سهمیه (۳ سهمیه دربخش بانوان و ۱۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان - فرانسه
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: مهدی اولاد ( ۲ سهمیه پرتاب وزنه و دیسک)، علی پیروج ( نیزه)، سجاد نیک پرست (نیزه)، سعید افروز (نیزه)، علیرضا مختاری (وزنه)، رشید مسجدی (وزنه)، الناز دارابیان (دیسک)، الهام صالحی (وزنه)، هاشمیه متقیان _نیزه)، امان اله پاپی (نیزه)، امیر خسروانی (پرش طول)، علی اصغر جوانمردی (وزنه) یاسین خسروانی (وزنه) هادی کائیدی (وزنه) سجاد محمدیان (وزنه) و صادق بیت سیاح (نیزه)

پاراتیراندازی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۶ سهمیه (۵ سهمیه در بخش بانوان و یک سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و بازی های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: نسرین شاهیP۲، زهرا غلامزاده R۹ و سید محمد رضا میرشفیعیP۴ ( امارات) همراه با فائزه احمدیP۴ ، ساره جوانمردی P۲، رقیه شجاعیR۲ (هانگژو)

پاراتیروکمان

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۷ سهمیه (۳ سهمیه در بخش بانوان و ۴ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و تورنمنت انتخابی جهان
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: هادی نوری، علی سینا منشازاده، فرزانه عسگری و مریم یاورپور (کامپوند) محمد رضا عرب عامری و سمیه رحیمی (ریکرو)- (امارات)، غلامرضا رحیمی (ریکرو) - (تورنمنت جهانی)

پاراتکواندو
* تعداد سهمیه های کسب شده: ۵ سهمیه (۲ سهمیه در بخش بانوان و ۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی و انتخابی منطقه آسیا
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: سعید صادقیان پور (۶۳- کیلو)، علیرضا بخت ( ۸۰- کیلو)، حامد حق شناس ( ۸۰+ کیلو)، مریم عبداله پور ( ۴۷- کیلو) - (رنکینگ)، آیلار جامی(۵۲کیلو) -(انتخابی منطقه آسیا)

پاراشنا

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۲ سهمیه (هر دو سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: شاهین ایزدیار و سینا ضیغمی نژاد

والیبال نشسته

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهانی بوسنی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

گلبال

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه:مسابقات ۲۰۲۳ قهرمانی اسیا پاسفیک - هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

به جز پاروزنه برداری و پاراتنیس روی میز، سهمیه پارالمپیک در سایر رشته ها به کشور اختصاص پیدا می کنه نه ورزشکار

مسافران منتظر در کاروان پارالمپیک

به گزارش خبرنگار مهر، بر خلاف المپیک و شیوه توزیع سهمیه برای این بازی ها، سهمیه های توزیعی برای بازی های پارالمپیک به کشور اختصاص پیدا می کند نه ورزشکار؛ در واقع تنها در دو رشته پاراوزنه برداری و پاراتنیس روی میز است که ورزشکار صاحب سهمیه می شود. در سایر رشته سهمیه از طریق ورزشکار برای کشور ثبت می شود. همین مسئله وضعیت ورزشکاران صاحب سهمیه برای اعزام را مبهم کرده است.

در رشته های والیبال نشسته و گلبال که ترکیب تیم اعزامی باید از طریق سرمربی و براساس فهرست اولیه اعلام شده، مشخص شود. در سایر رشته ها هم ارزیابی مسئولان بر مبنای رکوردگیری ها یا عملکرد در مسابقات مختلف، مبنای تعیین ورزشکار اعزامی قرار می گیرد. چه بسا ورزشکاری با وجود کسب سهمیه نتواند مجوز اعزام بگیرد و ورزشکاری که اصلا در کسب سهمیه نقشی نداشته، جایگزین او در ترکیب کاروان ایران شود.

سهمیه های جدید پشت درِ کاروان پارالمپیک

هفدهمین دوره بازی های پارالمپیک ۸ تا ۱۷ شهریور در پاریس برگزار می شود. در فاصله چهار ماهه تا این بازی ها، ورزش جانبازان و توان یابان ایران فرصت دارد تا در رشته هایی مانند پاراوزنه برداری صاحب سهمیه های جدید شود. در پارادوومیدانی هم احتمال کسب سهمیه دوباره وجود دارد. در پاراکانو و پاراجودو هم سهمیه هایی حاصل شده که هنوز اعلام رسمی نشده است اما می توان روی آنها برای اضافه شدن به ترکیب کاروان ایران حساب کرد.

در این میان بسکتبال با ویلچر مردان و والیبال نشسته بانوان هم رشته هایی بودند که امید به کسب سهمیه تیمی در مورد آنها وجود داشت اما تیم های اعزامی ایران به میادین انتخابی نتوانستند از فرصت، استفاده لازم برای پارالمپیکی شدن را ببرند.

کد خبر 6094199 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • عکس/ مجسمه جرج واشنگتن دانشگاه هاروارد بعد از اعتراضات!
  • وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!
  • فوتسال آسیا باید مجسمه وحید شمسایی را بسازد
  • مجسمه‌ها هم سلفی می‌گیرند؛ متفاوت و فناورانه! (+تصاویر)
  • بازگشت مجسمه سر فرعون به مصر
  • (ویدئو) مجسمه‌های الهام گرفته از طبیعت
  • گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام
  • اتفاقی عجیب که هواداران استقلال را شوکه کرد
  • شوکه شدن مدیران بایرن مونیخ از تصمیم رالف رانگنیک
  • لیفت وزنه 210 کیلویی توسط دختر 13 ساله